Torna la Fira del Llibre de Palma. L’edició número 38 se celebrarà els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre al Pati de la Misericòrdia

Notícies:

Torna la Fira del Llibre de Palma. L’edició número 38 se celebrarà els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre al Pati de la Misericòrdia

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?

Si tot surt segons el que està previst, l’any 2020 Palma tendrà la seva Fira del Llibre. Malgrat les circumstàncies actuals, el Gremi de Llibreters ha treballat per celebrar la 38ena edició de la fira que canvia de durada i de lloc de celebració. 

Serà els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre, al Pati de la Misericòrdia; un nou es- pai que permetrà adaptar el format a totes les mesures d’higiene i seguretat. L’horari serà de d’11 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores. 

En aquesta edició participen 10 llibreries: Drac Màgic, Quart Creixent, Rata Corner, Espai Caramulls, Finis Africae, Embat, Univers del Còmic, Abacus, Ínsula Literària i Llibres Ramon Llull, que exposaran els llibres distribuïdes al llarg del pati. 

En un escenari central es duran a terme activitats relacionades amb el món literari, dirigides a totes les edats. 

La pregonera d’enguany serà la historiadora Fanny Tur, directora de l’Arxiu Històric d’Eivisa i Formentera, que prepara un pregó que serà “un homenatge al llibre com a transmissor de tots els sabers i fedatari de la història i de l’ànima humana. I per extensió una crida a salvar les llibreries com a refugi i com a espais imprescindibles del paisatge humà i de les ciutats”. 

L’edició 38 de la Fira del Llibre de Palma compta amb la col·laboració del de- partament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i la Fundació Mallorca Literària. 

ACTIVITATS DE LA FIRA DEL LLIBRE DE PALMA

Totes les activitats estan limitades a 50 persones assegudes. No és necessària reserva prèvia. 

Divendres, 9 d’octubre 

17h – Actuació musical i cercaviles, a càrrec de Hot Creepers, quartet de jazz 

18h – Pregó de la 38ena edició de la Fira del Llibre a càrrec de Fanny Tur, es- criptora, historiadora i agitadora cultural. Directora de l’Arxiu Històric d’Eivi- ssa i Formentera. 

19h – Concert inaugural de Maria Jaume, presentat el seu nou disc “Fins a maig no revisc”. Organitza, Fundació Mallorca Literària. 

Dissabte, 9 d’octubre

11h – Contacontes. Viatge al món de n’Aina presenta Contes reciclats. Anuar i els estels. A càrrec d’Aina Zuazaga. 

12h – Presentació del Calendari Folklòric de Mallorca en glosa. Amb Andreu Ramis, Miquel Sbert i Associació Glosadors de Mallorca. Organitza, Fundació Mallorca Literària 

13h – Presentació del llibre Ecohéroes. 100 voces por la salud del planeta (RBA) de Carlos Fresneda. Acompanyat per Guillem Ferrer (Educació per la vida) i Pedro Barbadillo. 

17h – Presentació del llibre El primer franquisme a Mallorca (Documenta Ba- lear) de Manel Santana. Presenta, Andreu Carles López, gestor cultural. 

17.30h – Presentació del llibre Llengua, terra, pàtria i nació (Documenta Ba- lear) d’Antoni Mas. Premi Mallorca Assaig 2019. Presentan, Lluís Segura, direc- tor Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca Antoni Trobat, pe- riodista i historiador. 

18h – Conversa sobre poesia
Bel Granya (Síndria esberlada, Ed. Tanit, 2020) + Miquel Bezares (Mal Pas, AdiA Edicions, 2020). Condueix, Joan Tomàs Martínez. Organitza, Fundació Mallorca Literària. 

19h – Conversa i recital
Juana Dolores Romero (Bijuteria, premi A.Oller 2020) conversa amb Bernat Mas. Organitza, Fundació Mallorca Literària. 

Diumenge, 11 d’octubre 

11h – Contacontess. Contes i faules amb molt de ritme, amb Víctor Uwagba 

12h – Conversa sobre traducció
Antoni Clapés (El desert malva, de Nicole Brossard, Ed. Ll. Muntaner) + Dolors Udina (Espía de mi, de Sam Shepard, Ed. Quid pro Quo). Condueix, Laia Martí- nez. Organitza, Fundació Mallorca Literària. 

13h – Presentació de Pequeñas mujeres rojas, de Marta Sanz (Anagrama). Pre- senten, Begoña Mendez i Josep Maria Nadal Suau 

16.30 – Concert. Rap en català. Amb TACE i amics. 

17.30 – Presentació del llibre Ficcions (Documenta Balear). Col·lecció Teatre Principal de textos dramàtics. Amb la presència de dos dels autors: Rafel Ga- llego i Marina Salas. 

18h – Conversa sobre mites clàssics
Antoni Janer (Mitologia per a profans, PAM, 2020) + Antònia Soler (Els mites grecs de les rondalles mallorquines, Ed. Documenta Balear, 2020). Condueix, Pep Campillo. Organitza, Fundació Mallorca Literària. 

19h – Presentació del llibre Pare que feim amb la mare morta, de Antònia Vi- cens (La Breu Edicions). Presenten, Pau Vadell i Laia Martínez López 

Dilluns, 12 d’octubre 

11h – Contacontes. Contes en Off, a càrrec de la companyia No Som 3.
12h – Presentació del llibre El Secret de Na Fàtima, de Miquel Ferrà i Martorell (Editorial Ínsula Literària / Rapitbook) Presenta, David Roman Alcalde. 

12.30h – Conversa sobre assaig
Antoni Martí Monterde (Stefan Zweig i els suïcidis d’Europa, Ed. Lleonard Mun- taner) conversa amb Jesús Revellés. Organitza, Fundació Mallorca Literària 

17.30h – Contacontes. Contes contats per na Catalina Contacontes, amb Cate- rina Valriu. 

18.30h – Presentació del llibre de Maria Antònia Perelló Ocells de pas (Ed. Lleonard Muntaner). Presenta, Gina Garcies, periodista. 

19h – Conversa sobre novel·la
Sebastià Perelló (La mar rodona, Club Editor) + Sebastià Alzamora (Reis del món, Proa). Modera, Elisenda Farré. Organitza, Fundació Mallorca Literària.

Segueix-nos a les xarxes socials!