Toni Galmés dissenya el cartell de la Setmana del Llibre en Català de Palma

Notícies:

Toni Galmés dissenya el cartell de la Setmana del Llibre en Català de Palma

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?

L’il·lustrador manacorí ha volgut defugir l’objecte del llibre i fixar-se en el plaer universal de la lectura

Una persona llegint, amb el cos en forma de taca d’un color, és la proposta de Toni Galmés per al cartell de la Setmana del Llibre en Català. “Volia fugir del cartell centrat en l’objecte del llibre i centrar-me més en el plaer de la lectura”, assegura Galmés. És per això que ha dissenyat sis cartells que es trobaran arreu de Palma, i en cadascun d’ells hi ha una persona de diferent edat i sexe. La taca de color fa l’ullet a la ubicació de la fira, Es Baluard, que és el punt neuràlgic de l’art contemporani a Ciutat.

 La idea no li va arribar de manera fàcil. “Perquè primer pensava a fer referència a Es Baluard, que sortís l’escultura o la muralla, però després em vaig adonar que restava valor a la lectura”, argumenta l’autor. Amb aquesta mirada, i partint que “totes les imatges han de ser tan transversals com sigui possible”, va eliminar referències geogràfiques i també “el llenguatge iconogràfic de les banderes i els colors” per invocar tothom a un gust que és universal: la lectura. En definitiva, es tracta d’una il·lustració feta a tinta i treballada digitalment que se centra “en el plaer de la lectura de totes les edats i tipus de llibre”. 

Toni Galmés

Toni Galmés (Manacor, 1983) és llicenciat en Belles Arts (2005) i doctor en Història de l’Art (2010). Compagina la seva carrera de dibuixant d”storyboards’ i il·lustracions per a cinema i publicitat amb la docència a la universitat, on imparteix classes de literatura teatral i d’història de l’art. En el camp teatral, Galmés s’ha especialitzat a portar a escena les seves pròpies il·lustracions i dibuixos.

Les seves il·lustracions beuen de moltes fonts: del cinema i del còmic, però també de la il·lustració dels segles XIX i XX. És autor dels exitosos llibres ‘Groc’ i ‘Lila’, que narren gràficament la lluita independentista i feminista, respectivament; i també del llibre humorístic sobre el Procés ‘On és l’Estel·la?’, tots ells editats per Comanegra.

Segueix-nos a les xarxes socials!