Tanca la 29a edició de la ‘Setmana gran’ del llibre en català

Notícies:

Tanca la 29a edició de la ‘Setmana gran’ del llibre en català

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?

El Gremi de Llibreters de Mallorca clausura avui la 29a edició de la Setmana del Llibre, que ha celebrat del 9 al 13 de novembre al Parc de ses Estacions de Palma amb l’objectiu de promocionar la lectura i la venda de llibres en llengua catalana. La fira, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, amb el patrocini del Consell de Mallorca i el suport de l’Ajuntament de Palma, ha comptat enguany amb 25.000 euros de pressupost pel muntatge i la participació de set llibreries: Lluna, Quart Creixent, Drac Màgic, Embat, Jaume de Montsó, Abacus i Literanta.

El Gremi de Llibreters de Mallorca ha volgut mostrar durant aquesta edició de la Setmana del Llibre en Català la seva solidaritat amb els afectats pels desastres esdevinguts al Llevant de la nostra terra. Els visitants de la fira han pogut adquirir llibres a preu de cost i dipositar-los a un contenidor que demà serà entregat als ajuntaments de la zona per fer-los arribar a la població més afectada per les inundacions. Així mateix, el Gremi farà una donació de l’1% dels beneficis.

Aquesta tarda, l’envelat acullirà les darreres activitats de la fira:  la presentació del llibre Les possessions de Santa Maria del Camí (El Gall Editor), a càrrec dels seus autors, Tomàs Vibot, Gabriel Ordinas i Mateu Morro; la xerrada “Olívia, Antònia i Fiona (descripcions masculines) “, sobre els personatges principals de les novel·les de tres autors ben diferents que acaben de publicar relats encadenats on la màxima protagonista és un rostre femení: Miquel Bezares –Els voltants d’Olívia-; Josep M. Argemí –Les nimfes sota el sol-, J. Jou –Mai vista– (AdiA Edicions); i per clausurar recital de poesia, xeremiers i gloses en homenatge al filòleg i activista cultural Antoni Artigues.

Entre els llibres  que més interès han despertat per part del públic destaquen:

  • Hotel Metropole, de Sebastià Bennassar (Columna)
  • Les Possessions, de Llucia Ramis (Anagrama)
  • Permagel, d’Eva Baltasar (Club Editorial)
  • Tots els Cavalls, d’Antònia Vicens. (La Breu Edicions)
  • Les Illes Balears. Mallorca. El Sud i el Sud-Est, de Vicenç M. Rosselló (Institut d’Estudis Catalans – Institut d’Estudis Baleàrics)
  • Poemes dibuixats, de Pilarín Bayes (Edicions 62)
  • On és l’Estel·la, de Toni Galmés (Comanegre)
  • Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols (Edicions del Periscopi)
  • Un vespre al paradís, de Lucia Berlín (L’altra editorial)
  • Contes de bona nit per a nenes rebels, d’Elena Favilli i Francesca Cavallo (Estrella Polar)

Segueix-nos a les xarxes socials!