Sant Jordi 2019: la festa de la cultura escrita, dia 23 d’abril, omplirà els carrers de Palma de llibres.

Notícies:

Sant Jordi 2019: la festa de la cultura escrita, dia 23 d’abril, omplirà els carrers de Palma de llibres.

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?

El Gremi de Llibreters de Mallorca ha presentat, aquest dimarts, una nova edició de Sant Jordi en la qual participaran 69 paradetes de llibres i associacions repartides, principalment, en el recorregut que comprèn la plaça de Cort i la plaça d’Espanya de Palma, a més d’un programa ben ple d’activitats.

El dimarts 23 d’abril es duran a terme recitals, signatures de llibres, contacontes, música, cercavila i com a novetat, enguany, es presentarà la Poeteca i la Poetraca, impulsades per la Fundació Mallorca Literària. També en seran protagonistes les actuacions musicals com la de Nou Romancer amb l’espectacle ‘De cantar versos’, el duet d’electrovers, Jansky i, Marga Rotger.

La major part de les activitats es faran en tres escenaris, un situat a la plaça de Cort amb el nom d’Institució Moll que durà a terme activitats relacionades amb llibres tan emblemàtics com la col·lecció ‘Ansa per Ansa’; l’altre a la plaça Major, escenari de la Fundació Mallorca Literària i un tercer a la porta Pintada de Palma.

Ja que és un dia festiu escolar, les activitats estan molt centrades en els infants, així es duran a terme diversos contacontes com el que farà ‘Viatge al Món de n’Aina’ que estrenarà una sorpresa voladora molt especial o; la ‘Super Jordina’, un contacontes il·lustrat, versió en clau de gènere de la llegenda de Sant Jordi.

Floristes
Una altra de les novetats d’enguany és que, per primera vegada, el Gremi de Floristes col·labora amb el Gremi de Llibreters de Mallorca, d’aquesta manera, durant tot el dia les floristes seran presents en el recorregut oficial pel centre de Palma. En total hi haurà 9 floristeries que vendran la tradicional rosa de Sant Jordi.

La Diada, declarada per la Unesco Dia Mundial del Llibre, se celebrarà entre les 9 del matí i les 21 h del vespre. Aquest 2019 destaca per la seva alta participació, sent prop de 70 les paradetes, la majoria de llibreries, que hi faran part, i també amb la presència d’editorials, associacions i entitats que ompliran els carrers del centre de Ciutat.

Amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, les llibreries agremiades, faran un 10% de descompte en tots els seus llibres, una oferta que sols serà vigent el dimarts 23 d’abril.

Un any més, per la plaça de Cort, Marqués del Palmer, plaça Major, carrer de Sant Miquel, plaça Porta Pintada, plaça d’Espanya, Oms i Born, els ciutadans podran gaudir i fruir de totes les novetats literàries que aprofiten la festivitat de Sant Jordi per sortir al carrer i celebrar entre tots el Dia del Llibre i del Dret d’autor.

“Des de sempre els llibreters esperam amb ganes aquest dia, perquè ens permet tenir un contacte directe amb el lector, de la mateixa manera que també els escriptors amb les seves signatures poden dedicar moments especials als seus lectors”, ha assenyalat la presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Maria Barceló, durant la presentació de Sant Jordi 2019 en roda de premsa.

Enguany, a més hi ha programades moltes signatures per part dels seus autors. Així, passejant per Ciutat podrem trobar escriptors com Llonovoy, Rosa Calafat, Maria Antònia Oliver, Jaume Santandreu, Joan Miquel Oliver, Pere Perelló Nomdedéu, Llorenç Romera, Laura Gost, José Carlos Llop, Bàrbara Duran, Àngel Terrón, Tomàs Vibot, Joan Perelló, Andreu Martorell, Jordi Bayona, Gabriel Bassa, Bartomeu Mestre i molts més, que durant tot el dia i en diferents paradetes signaran els seus llibres.

El Gremi vol animar a tothom que, aquest dimarts 23 d’abril, passegi pels carrers de Ciutat i a gaudir d’aquesta festa de la cultura escrita.

La presentació de Sant Jordi 2019 ha comptat amb la participació del director insular de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell Insular de Mallorca, Rafel M Creus; la 1a tinenta de batle de l’Àrea de Funció Pública i Govern, Aurora Jhardi i Francisca Niell, Coordinadora de Cultura de l’Ajuntament de Palma.

PROGRAMA SANT JORDI 2019

PALMA

Dimarts 23 d’abril de 2019

10.30 h Cercavila amb McAgon’Day Dixieband. Començarà el recorregut a la plaça de Cort seguit de carrer Colom, plaça Major, carrer de Sant Miquel, Porta Pintada i acabarà a la plaça d’Espanya.
Organitza: Ajuntament de Palma

ESCENARI FUNDACIÓ MALLORCA LITERÀRIA
Plaça Major

11 h. Programa en directe ‘Al Dia’, IB3 Ràdio.
Organitza: IB3 Ràdio

12 h. Contacontes ‘L’aventura de l’heroic cavaller Filibert per vèncer el drac i acabar amb l’avorriment’ a càrrec de Rosa Bonnín.
Organitza: Editorial Baula

13 h. ‘Poetraca’.
Recital poètic i musical amb Laia MaLo i Jaume Reus (Jansky)
Organitza: Fundació Mallorca Literària

17.30 h. Jam poètica i micro oberta Recital poètic i musical amb Marga Rotger
Suma la teva veu a la poeteca!

Organitza: Fundació Mallorca Literària

18.30 h. ‘De cantar versos’. Recital poètic i musical de Nou Romancer.
Organitza: Gremi de Llibreters de Mallorca, amb la col·laboració de la Fundació Mallorca Literària.

19.30 h. ‘Poetraca’.
Recital poètic i musical amb Laia MaLo i Jaume Reus (Jansky)
Organitza: Fundació Mallorca Literària

ESCENARI INSTITUCIÓ MOLL
Plaça de Cort

11 h a 14 h. Taller ‘CREA EL TEU LLIBRE’ amb les autores i il·lustradores dels llibres ‘Ansa per ansa’ i ‘Llibres per a llegir tots sols’ de l’Editorial Moll.

Taller per a escriure i il·lustrar un llibre de paper adreçat especialment a infants però sense límit d’edat, s’hi pot incorporar des d’un bebè a un padrí.
Organitza: Institució Francesc de Borja Moll

Durant tot el dia es recomana visitar l’exposició ‘Francesc de B. Moll i Josep M. Llompart, una amistat fructífera’ situada a l’entrada de l’Ajuntament de Palma.
Organitza: Institució Francesc de Borja Moll

ESCENARI PORTA PINTADA
Porta Pintada

12 h. ‘Super Jordina’, contacontes il·lustrat. Versió en clau de gènere de la llegenda de Sant Jordi a càrrec de Marina Crespí i Ruth València.
Organitza: Gremi de Llibreters de Mallorca

17 h. Viatge al Món de n’Aina amb el contacontes de Sant Jordi ‘La cova del drac’, Taller de punts de llibres de Sant Jordi i una sorpresa voladora molt especial.
Organitza: Ajuntament de Palma

18 h. Xou ’20 anys de Madò Pereta’ amb motiu de la presentació del llibre gastronòmic ’20 anys de Madò Pereta’.
Organitza: Òrbita Editorial

Envelat de la Fundació Mallorca Literària
Durant tot el dia a la Plaça Major

POETECA EN ACCIÓ!
Per Sant Jordi #TriaPoesia

La Fundació Mallorca Literària centra la seva campanya de Sant Jordi en la Poeteca, promocionant la tria de llibres de poesia amb motiu del Dia del Llibre
. Vine a recollir la teva bossa de versos i ajuda’ns a escriure un poema col·lectiu de la Poeteca.cat

Entre les 11 h  i les 13 h i les 17 h i les 19 h
Poeteca.Lab. El taller creatiu de la Poeteca. Vine a fer versos! Amb Joana Abrines i M. Victòria Parra

Totes les activitats són gratuïtes

Segueix-nos a les xarxes socials!