La Fira del Llibre tanca l’edició número 40 al passeig del Born de Palma

Notícies:

La Fira del Llibre tanca l’edició número 40 al passeig del Born de Palma

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?

S’han celebrat desenes d’activitats i signatures durant els 10 dies de la mostra, amb èxit de públic

No hi ha un títol que destaqui especialment entre els més venuts
Destaca la gran varietat de llibres que s’han venut, amb lector i lectores que s’han deixat aconsellar pels llibreters

La Fira del Llibre ha tancat l’edició del seu quaranta aniversari i les paradetes de llibres han abaixat la barrera després de deu dies seguits al Passeig del Born de Palma. Des de dia 27 de maig i fins dia 5 de juny, s’han celebrat desenes d’activitats i signatures a les parades dels llibreters i als dos escenaris situats al passeig. Des del primer dia, el públic ha respost amb entusiasme a aquesta trobada literària que s’ha celebrat amb total normalitat i amb esperit de festa.

Els llibres més venuts

A l’hora de classificar els llibres més venuts, no hi ha un títol que destaqui especialment per damunt dels altres, ja que cadascuna de les 19 llibreries participants ha presentat propostes molt diverses i els lectors s‘han deixat aconsellar pels llibreters.

Si hem de fer un rànquig, però, tenint en compte aquesta circumstància, podem destacar entre els llibres més venuts en català La cuina de les rondaies d’en Jordi des Racó, de Caterina Valriu, Bàrbara Sagrera i Paula Valriu. La filòloga i investigadora de la UIB va llegir el pregonet el primer dia de fira; un pregó adreçat al públic infanti. Altres llibres més venuts en català són Guia de la República i la Guerra,de Pere Josep García Munar; Rússia l’escenari més gran del món, del periodista Manel Alías, que va presentar el llibre durant la Fira; i Fuster i els mallorquins, de Gabriel Ensenyat Pujol.

De caire infantil i juvenil en català destaquen: El darrer Myotragus, d’Adrià Garcias amb il·lustracions de Melicotó; i Posidònia, de Canizales, que va fer una activitat a la Fira.

Entre els llibres més venuts en castellà destaquen El peligro de estar cuerda, de Rosa Montero y Trilogía de fuego. Ciudades de ceniza, de la jove mallorquina, Joana Marcús, que va signar durant dues hores a més de 300 persones el primer cap de setmana de Fira. Un altre dels llibres més venuts en castellà ha estat El oro de Mussolini. Cómo la República planeó vender parte de España al fascismo, del professor del Cesag i historiador, Manuel Aguilera.

De caire infantil i juvenil en català destaca El hilo invisible, de Miriam Tirado

Les llibreries d’aquesta Fira del Llibre són 19: Llibres Colom, Abacus, Drac Màgic, Embat Llibres, Espai Caramulls, Llibres Ramon Llull, Ínsula Literària, Lila i els Contes, Llibreria Editorial Finis Africae, Llibreria Campus, La Salina – Santa Catalina, Rata Corner, Literanta, Es Raconet, Casa del Libro, El Corte Inglés, Fnac, La Biblioteca de Babel, Llibreria Quart Creixent

Hi han participat també amb caseta, el departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, l’ajuntament de Palma i Nova Editorial Moll. La Fira del Llibre de Palma compta amb el patrocini del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura; l’Institut d’Estudis Baleàrics, Fundació Mallorca Literària i l’editorial Baula.

Segueix-nos a les xarxes socials!