La Fira del Llibre, compromesa amb la llibertat d’expressió, tanca amb balanç positiu

Notícies:

La Fira del Llibre, compromesa amb la llibertat d’expressió, tanca amb balanç positiu

Vols compartir-ho a les teves xarxes socials?

La XXXVI Fira del Llibre tanca la seva edició amb satisfacció per part del Gremi de Llibreters, que valora molt positivament la resposta del públic davant l’eix temàtic d’aquest any, dedicat a la llibertat d’expressió.

La facturació aquest any ha estat d’uns 100.000 euros, menor que anys anteriors, una baixada atribuïda al nou horari, que de dilluns a divendres ha estat de 13 a 21 hores i el cap de setmana d’11 a 21 hores. Així i tot, el Gremi de Llibreters valora satisfactòriament l’assistència de públic a les activitats paral·leles i la integració per segon any consecutiu de les terrasses del Born, que han participat amb l’organització de concerts durant la fira. Així mateix, l’existència d’un eix temàtic ha permès establir sinergies amb altres entitats, com ara el PEN Català, que ha organitzat la sèrie “Llibre prohibit”, analitzant obres que han patit censura. Altres entitats col·laboradores han estat l’AELC o Any Llompart.

Les activitats celebrades han congregat unes 1.200 persones. Entre les més seguides es troba el pregó inaugural de la poeta, traductora i música Laia Martinez Lopez, que va emocionar el públic amb la seva forma de lligar literatura i llibertat. També ha tingut molt bona acollida l’increment d’activitats infantils, amb l’estrena de muntatges nous i amb la incorporació d’un espai familiar i ludoteca de jardí.

Els llibres més venuts aquest any en català han estat “Les possessions” de Llucia Ramis, “Puja aquí i veuràs Porto Pi” de Gaspar Valero i “Venjaré la teva mort” de Carme Riera. En castellà, els més venuts han estat “Las hijas del capitán” de María Dueñas, “Teoría King Kong” de Virginie Despentes i “Sapiens” de Yuval Noah Harari.

Segueix-nos a les xarxes socials!